Το πληροφοριακό κέντρο του Γαλεριανού Συγκροτήματος, βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Αψιδωτής αίθουσας του ανακτόρου, στη διασταύρωση των οδών Δημητρίου. Γούναρη και Αλεξάνδρου Σβώλου. Το κέντρο, που λειτουργεί από τον Οκτώβρη του 2015, σχεδιάστηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, και απευθύνεται στους επισκέπτες των κτισμάτων και των οικοδομικών καταλοίπων του σημαντικότερου μνημειακού συνόλου της Θεσσαλονίκης η ανέγερση του οποίου ξεκίνησε στο τέλος του 3ου με αρχές του 4ου μ.Χ. αι. στο μεταίχμιο δηλαδή των δύο κόσμων του ειδωλολατρικού και του χριστιανικού.

Στο κέντρο, προσφέρονται διάφορες υπηρεσίες όπως έκθεση εποπτικού υλικού, βίντεο, διαδραστικές εφαρμογές και κυρίως ψηφιακές αναπαραστάσεις των σημαντικότερων οικοδομημάτων του Συγκροτήματος, όπως της Ροτόντας, της θριαμβικής Αψίδας, του Ιππόδρομου και τoυ ανακτόρου του Γαλερίου, ερείπια του οποίου διατηρούνται και στην πλατεία Ναυρίνου. Δίνεται έτσι για πρώτη φορά η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να κατανοήσει την αρχιτεκτονική μορφή των κτισμάτων, να περιηγηθεί στους εσωτερικούς χώρους με τον πολυτελή διάκοσμο και να αποκτήσει μία πληρέστερη εικόνα του πολεοδομικού σχεδιασμού της ΝΑ περιοχής της αρχαίας Θεσσαλονίκης κατά την πρωτοβυζαντινή περίοδο.

Παράλληλα με τις διαδραστικές εφαρμογές και την ιστοσελίδα του Γαλεριανού Συγκροτήματος οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την ανασκαφή του μνημείου και τους πρωταγωνιστές της, καθώς και για τις εργασίες αποκατάστασης των ερειπίων και των κτισμάτων του. Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη από φυλλομετρητές σταθερών και κινητών συσκευών ανεξαρτήτως πλατφόρμας.

Πληροφοριακό κέντρο Γαλεριανού Συγκροτήματος

Αρχαιολογικός χώρος: Αψιδωτή αίθουσα, διασταύρωση των οδών Δ. Γούναρη και Α. Σβώλου.

Ώρες λειτουργίας : Tρίτη - Κυριακή 8.00 -15.00

Eίσοδος ελεύθερη

Οργανωμένες επισκέψεις : Μετά από συνεννόηση

Πληροφορίες : 2310 204868

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε είναι ξεπερασμένο!

Αναβαθμίστε το για να δείτε σωστά την ιστοσελίδα. Αναβάθμιση τώρα

×