Η διαδικτυακή εφαρμογή είναι πρωτοβουλία της ΕΦΑ Πόλης Θεσσαλονίκης και αποσκοπεί στην παρουσίαση των σωζόμενων και ανασκαμμένων οικοδομημάτων του Γαλεριανού Συγκροτήματος του σπουδαιότερου μνημειακού οικοδομικού της αρχαίας Θεσσαλονίκης, η ανέγερση του οποίου ξεκίνησε στο τέλος του 3ου με αρχές του 4ου μ.Χ. αι. στο μεταίχμιο δηλαδή των δύο κόσμων του ειδωλολατρικού και του χριστιανικού. Οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την ανασκαφή του μνημείου και τους πρωταγωνιστές της, καθώς και την τεκμηρίωση και τις εργασίες αποκατάστασης των ερειπίων και των κτισμάτων του ανακτόρου του Γαλερίου που διατηρούνται στην πλατεία Ναυαρίνου και στην οδό Δημητρίου Γούναρη της Θεσσαλονίκης. Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη από φυλλομετρητές σταθερών και κινητών συσκευών ανεξαρτήτως και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της επιστημονικής ομάδας της ΕΦΑ Πόλης Θεσσαλονίκης και της εταιρείας Silly rabbit.

Ομάδα έργου:

Συντονιστής: Σταμάτιος Χονδρογιάννης, Δρ αρχαιολόγος αναπληρωτής Προϊστάμενος ΕΦΑ Πόλης Θεσσαλονίκης

Κείμενα: Φανή Αθανασίου, Μαρία Μίζα, Μαρία Σαραντίδου, αρχιτέκτονες ΕΦΑ Πόλης Θεσσαλονίκης, Βενετία Μάλαμα αρχιτέκτων ΕΦΑ Κιλκίς, εκτός αν αναφέρεται αλλιώς.

Μετάφραση κειμένων: Ντέμπορα Brown Καζάζη.

Σχέδια, μελέτη γραφικής αναπαράστασης, και φωτογραφίες : Φανή Αθανασίου, Μαρία Μίζα, Μαρία Σαραντίδου, αρχιτέκτονες ΕΦΑ Πόλης Θεσσαλονίκης, Βενετία Μάλαμα αρχιτέκτων ΕΦΑ Κιλκίς, εκτός αν αναφέρεται διαφορετική πηγή.

Τρισδιάστατη ψηφιακή αναπαράσταση του Γαλεριανού συγκροτήματος: Φώτης Τσακμάκης, αρχιτέκτων.

Σχεδίαση, προγραμματισμός, επεξεργασία εικόνας: Silly rabbit.

Επίβλεψη έργου: Φανή Αθανασίου, Μαρία Μίζα, Μαρία Σαραντίδου, αρχιτέκτονες ΕΦΑ Πόλης Θεσσαλονίκης, Βενετία Μάλαμα αρχιτέκτων ΕΦΑ Κιλκίς.

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε είναι ξεπερασμένο!

Αναβαθμίστε το για να δείτε σωστά την ιστοσελίδα. Αναβάθμιση τώρα

×